γαλλικη μπαγκετα

ΥΛΙΚΑ
3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κγ μαγια
1 κγ ζαχαρη
2 κγ αλατι
2 κσ λαδι
2 κουπες νερο
3 κουπες αλευρι δυνατο 1 ασπραδι αυγο 2 κγ νερο και λιγο σουσαμι
                                   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο μπολ του μιξερ ανακατεψτε το αλευρι για ολες τις χρησεις με την μαγια,τη ζαχαρη και το αλατι.Προσθεστε το λαδι και το νερο κι ανακατεψτε με το γατζο ζυμωματος ωσπου το μειγμα να γινει λειο.Συνεχιστε το ζυμωμα για 8 λεπτα περιπου.Αδειαζετε τη ζυμη σε αλευρωμενη επιφανεια και πλαστε τη σε μια μπαλα.Λαδωστε ενα μεγαλο μπολ και βαλτε μεσα τη ζυμη.Αλειψτε την επιφανεια της με λιγο λαδι και καλυψτε το μπολ με πλαστικη μεμβρανη.Αφηστε τη ζυμη να φουσκωσει 2 ωρες ,ωσπου να διπλασιαστει σε ογκο.Πατηστε τη ξεφουσκωσει και αφηστε την να φουσκωσει και παλι.Χωριστε τη ζυμη σε τρια ισα μερη.Ανοιξτε το καθενα σε παραλληλογραμμο και τυλιξτε τα απο την μακρια πλευρα σχηματιζοντας 3 σφιχτα ρολα.Πλαστε τα με τις παλαμες σαςνα μακρυνουν τοσο,οσο ειναι η μακρια πλευρα του ταψιου σας.Λαδωστε το ταψι σας και αραδιαστε τα το ενα διπλα στο αλλο με καποια αποσταση μην κολλησουν.σκεπαστε τα και αφηστε τα να φουσκωσουν για μιση ωρα.Πασπαλιστε τα με νερο και μετα με το σουσαμι.Ψηστε τα σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 15 λεπτα μεχρι να ροδισουν!!!!!
                                              Ακριβαίνει η γαλλική μπαγκέτα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)