ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακετο φυλλο κρουστας
350 γρ βουτυρο αγελαδος για το αλειψουμε τα φυλλα
300 γρ καρυδια ψιλοτριμμενα
μισο κγ κανελα
400γρ κουβερτουρα
ΣΙΡΟΠΙ
650 γρ ζαχαρη
500γρ νερο
2 κσ λεμονι
50γρ κακαο σκονη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ενα μπολ τριβουμε την κουβερτουρα στο χοντρο μερος του τριφτη.Προσθετουμε τα καρυδια και την κανελα.Τα βαζουμε στο ψυγειο να μην μας λιωσει η σοκολατα.Βουτυρωνουμε καλα ενα ταψι και προσθετουμε το ενα φυλλο και βουτυρωμουμε καλα μεχρι να βαλουμε 5 φυλλα.Μετα το πεμπτο φυλλο βαζουμε σε ολοι την επιφανεια του φυλλου γεμιση σοκολατας και επαναλαμβανουμε μεχρι να μας μεινουν 5 τελευταια φυλλα και να εχει τελειωσει η γεμιση.Βαζουμε τα υπολοιπα 5 βουτυρωμενα παντα ενδιαμεσα.Βαζουμε τον μπακλαβα μας στο ψυγειο για 30 λεπτα.(ετσι θα σφιξει ο μπακλαβας και θα κοβεται ωραια χωρις να  σηκωνονται τα φυλλα μας)Εντο μεταξυ προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 180 βαθμους.Βγαζουμε τον μπακλαβα μας απο το ψυγειο τον κοβουμε και τον ψηνουμε για μιαμιση ωρα στους 150 βαθμους.Λιγο πριν τον βγαλουμε φτιαχνουμε το σιροπι.Βραζουμε σε μια κατσαρολα το νερο την ζαχαρη κι το λεμονι.Μολις αρχισει ο βρασμος του σιριπιου μετραμε 5 λεπτα και το αποσυρουμε απο την φωτια αφου πρωτα εχουμε προσθεσει και το κακαο.Βγαζουμε απο τον φουρνο τον μπακλαβα και οπως ειναι ζεστος τον περιχυνουμε με το σιροπι.Τον αφηνουμε να ρουφηξει καλα το σιροπι για 3 με 4 ωρες.Δεν πρεπει να τον σκεπασουμε ουτε να τον βαλουμε στο ψυγειο για να μην μας πανιασει ο μπακλαβας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)