γαλατοπιτα με φυλλο

Αφου εχουν την τιμητικη τους οι πιτες λεω να κανουμε και αλλες, μυρισε ελλαδα!!! 12 – 14 κομμάτια:Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά
  • 4-6 φύλλα βασικη συνταγη (οπως το φυλλο της χορτοπιτας)
  • 120 γρ. βουτυρο λιωμενο
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 αβγά μεγάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  
    Προετοιμασία:
    1. Αλείφουμε με βουτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βουτυρο.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C.
    3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
    4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
    5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε  κομμάτιαΓαλατόπιτα με Φύλλο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)