λαδενια κιμωλου

δεν σας ειπα ο αντρουλης μου ειναι παο την κιμωλο ενα πανεμορφο νησι τον κυκλαδων εκει φτιαχνουν μια πετανοστιμη πιτα την ΛΑΔΕΝΙΑ δοκιμαστε την ειναι πολυ καλη!!!!!
φαγητό της Κιμώλου
Υλικά:
ladenia.jpgΓια τη ζύμη:
400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι αλάτι
1 ½ ποτήρι νερό(περίπου)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη λαδένια:
2 Κρεμμύδια σε φέτες
2 Τομάτες σε φέτες
2 κουταλάκια ρίγανη
Αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαλύετε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά λίγο χλιαρό νερό μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό.
Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί το περνάτε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε στη μέση το ζυμάρι.
Το πιέζετε με τις παλάμες σας έτσι ώστε να απλώσει και να γεμίσει όλο το ταψί.
Πασπαλίζετε με τα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Αλατίζετε όλη την επιφάνεια και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά.
Σερβίρετε τη λαδένια ζεστή.
(αν θέλετε προσθέτετε λίγο πριν τη βγάλετε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)