ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

ΥΛΙΚΑ
4 κιλα αλευρι σκληρο
1 κιλο προζυμι
1 κσ αλατι
νερο οσο παρει

                     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε το αλευρι μας σε μια σκαφη και κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το προζυμι μας και το αλατι και προσθετουμε σιγα σιγα το νερο το χλιαρο νερο μην το ξεχναμε.Αρχιζουμε το ζυμωμα αν η ζυμη μας ειναι αραιη προσθετουμε αλευρι αν ειναι σφιχτη νερακι.Πρεπει να ζυμωνουμε τουλαχιστον για 20 λεπτα για να απελευθερωθει η γλουτενη.Οταν η ζυμη μας ειναι πια ετοιμη δηλαδη μια αφρατη ζυμη κοβουμε και κραταμε ενα κομματακι για το προζυμι για την επομενη φορα.Κοβουμε (αν η ζυμη εχει πετυχει δεν θα κολλαει και το μαχαιρι θα κοβει ευκολα το ζυμαρι) την ζυμη μας και ξανα ζυμωνουμε με λιγο αλευρι για να μην κολλαει,φτιαχνουμε καρβελακια στο επυθημητο μεγεθος .βαζουμε σε ζεστο μερος τα καρβελια μας και τα σκεπαζουμε με κουβερτες για 3 ωρες.προθερμενουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους και ψηνουμε τα καρβελια μας για 25 λεπτα και μετα χαμηλωνουμε στους 180και ψηνουμε για αλλα 20 λεπτα.καλη επιτυχια!!!Παραδοσιακό ζυμωτό Ψωμί με προζύμι - frabala

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)