λυχναρακια κρητης


Υλικά:
 2 κιλά αλεύρι
 20 γρ. μαγιά μπύρας
 1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι βούτυρο
 1 φλυτζάνι ζάχαρη
 1/2 φλυτζάνι λάδι
 4 αυγά
 νερό (όσο σηκώσει για να γίνει μια μέτρια ελαστική ζύμη)

Για τη γέμιση:
 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
 λίγη κανέλα

Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Χτυπάμε και τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και την προσθέτουμε και αυτή με το γάλα στο μίγμα.. Ρϊχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μαζί με το νερό και κάνουμε μία ζύμη μέτρια. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το δυόσμο και την κανέλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους μισού εκατοστού και τα κόβουμε σε κύκλους με ένα πιατάκι του καφέ. Στη μέση κάθε κύκλου βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε γύρω γύρω από τις άκρες χωρίς να καλύψουμε τη γέμιση που είναι στη μέση, δίνοντας σχήμα αστεριού.Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα αλείφουμε με χτυπημένα αυγά, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Kalitsounia1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)