ΕΥΚΟΛΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
ενα πακετο σφολιατα του εμποριου
1 πρασο
100γρ τυρι γραβιερα
1 πατατα βρασμενη καθαρισμενη
6 κουπες κρεμα γαλακτος
1 αυγο με λιγο γαλα
λιγο βουτυρο
αλατι και πιπερι
                                                            ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σοταρουμε το πρασο με λιγο βουτυρακι να μαλακωσει,το ανακατευουμε με την πατατα και την κρεμα γαλακτος και αλατοπιπερωνουμε.προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.Ανοιγουμε λιγο τα φυλλαρακια μας με τον μπλαστη και παιρνουμε ενα κουπατ στρογγυλο λιγο πιο μεγαλο απο ενα ποτηρι.και παταμε πανω στα ζυμαρακια μας και το κοβουμε στην ουσια σε τεσσερα δισκακια.Μοιραζουμε το μειγμα μας πανω στα μισα δισκακια μας αλλα αφηνουμε λιγο περιθωριο για να μπορουμε να τα κλεισουμε.Αλειφουμε το περιθωριο με το αυγουλακι και το γαλα και βαζουμε απο πανω τα υπολοιπα ζυμαρακια μας και κλεινουμε καλα πιεζοντας περιμετρικα τις ακρες.Χαραζουμε περιμετρικαι με ενα μαχαιρι ελεφρα την επιφανεια των πιτων μας σε ρομβο η σε σπειρες.ψηνουμε τις πιτουλες μας στο φουρνο για 30 με 35 λεπτα.Καλο ειναι πριν τις ψησουμε να τις αφησουμε να σταθουν λιγο στο ψυγειο για 10 λεπτακια.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)