καλτσουνια (ρεθυμνου)

ΥΛΙΚΑ
Για τα φυλλα
6 φλ αλευρι
1/2 φλ γαλα
3 κγ λαδι
2 αυγα
νερο
αλατι

Για την γεμιση
1/2 κιλο μυζηθρα
1/2κιλο ανθοτυρο
3 αυγα
1 κγ δυοσμο
σουσαμι για το πασπαλισμα
                              ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζετε σε λεκανη το αλευρι με λιγο αλατι .Ριχνετε το λαδι,το γαλα,τα αυγα χτυπημενα το νερο λιγο λιγο και τα ζυμωνετε,μεχρι η ζυμη να γινει σφιχτη.Ανοιγετε τη ζυμη με τον πλαστη σε φυλλα.Με ενα ποτηρι σχηματιζετε σε καθε φυλλο δισκους 7 εκ.Βαζετε σε μια λεκανη τη μυζηθρα το ανθοτυρο λιωμενο με ενα πιρουνι τα τρια αυγα χτυπημενα το δυοσμο και τα ανακατευετε καλα.Παιρνετε ενα ενα τους δισκους και ροποθετητε μια κουταλια απο το μειγμα και τους κλεινετε σε σχημα μισοφεγγαρου.Βαζετε τα καλτσουνια σε ταψι αλειμμενο με λαδι τα αλειφετε με το αυγο,πασπαλιζετε με σουσαμι και τα ψηνετε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.                             

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)