ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ



ΥΛΙΚΑ
135 γρ ελαιολαδο
3 μεγαλα αυγα
150γρ νερο
150γρ αχαρουχο γαλα
1φακελακι μαγια
750γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
1κοταλακι μαστιχα
2πορτοκαλια το ξυσμα και το χυμο τους
150γρ ζαχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το ζαχαρουχο με το νερο μεχρι να αρχισει ο βρασμος,μολις αρχισει το κατεβαουμε.Το αδειαζουμε στον καδο του μιξερ και το ανακατευουμε μεχρι να πεσει η θερμοκρασια του μειγματος.Στην συνεχεια προσθετουμε το ελαιολαδο,τα αυγα,το ξυσμα,το χυμο,την μαστιχα ,την ,ζαχαρη,την μαγια και τελος το αλευρι κοσκινισμενο.Ανακατευουμε μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη αν χρειαστει προσθετουμε λιγο αλευρι ακομα.Σπεπαζουμε το μπολ και το αφηνουμε να φουσκωσει για 2 ωρες.Στην συνεχεια τα πλαθουμε και τα κανουμε οτι σχημα θελουμε.Τα αραδειαζουμε με αποσταση σε μια λαδοκαλο σε ενα ταψι και τα αφηνουμε να φουσκωσουν ακομα τα κουλουρακια μας για 30 λεπτα.Τα αυγουλωνουμε και τα ψηνουμε για 30 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)