ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πατατες καθαρισμενες
1 λιτρο γαλα
2 σκελιδες σκορδο
75 γρ βουτυρο
αλατι και πιπερι
1 μιση φλυτζανι γραβιερα
και λιγο μαιντανο για το γαρνιρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοβουμε τις κθαρισμενες πατατες οσο το δυνατον πιο λεπτες.Προθαιρμενουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.Κοβουμε στην μεση την μια σκελιδα σκορδου και την τριβουμε σε ενα πυριμαχο σκευος που θα τοποθετησουμε ργοτερα τις πατατες.Στην συνεχεια κοβουμε τις σκελιδες σε πολυ μικρα κομματακια .Κανουμε στο ταψι μια στρωση πατατες,να μισακουμπανε η μια με την αλλη.Αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε εδω και εκει κομμτακια απο το βουτυρο και λιγο απο το ψιλλοκομενο σκορδο.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τρεις στρωσεις πατατας.Ριχνουμε το γαλα να ξεπερνα τις πατατες.Σκεπαζουμε το ταψακι μας με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε για 1 ωρα.Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το πσπαλιζουμε με την γραβιερα μας και ξανα ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα μεχρι να λιωσουν τα τυρακια μας.Γαρνιρουμε με λιγο μαιντανο και σερβιρουμε με καθε πασης φυσεως κρεατικο.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)