ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
1/3 τσαγιου ελαιολαδο
1 κρεμμυδι
4 σκελιδες σκορδο
1κγ πιπερι καγιεν
1κγ μπουκοβο
1γλ κοκκινο κρασι
2 κιλα αποφλειωμενες ντοματες
1κσ πελτε ντοματας
1κσ ριγανη
1 κλαδακι θυμαρι
1/3 τσαγιου βασιλικο
2κγ ζαχαρη
2κσ παρμεζανα τριμμενη
αλατι,πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,το σκορδο,το μουκοβο και το πιπερι καγιεν.Τα σοταρουμε για 3 λεπτα.Προσθετουμε το κρασι και το αφηνουμε να εξατμιστουν τα υγρα στο ελαχιστο.Ε πειτα με τα χερια μας λιωνουμε τις ντοματες και τις προσθετουμε στην κατσαρολα.Προσθετουμε και τον πελτε και τα αφηνουμε να παρουν βραση .Χαμηλωνουμε την φωτια ,προσθετουμε τα μυρωδικα και σιγιβραζουμε για 30 λεπτα.Τελος προσθετουμε την ζαχαρη και την παρμεζανα και σιγοβραζουμε για αλλα 10 λεπτα αλατοπιπερωνουμε προς το τελος.Χρησιμοποιουμε την ποσοτητα που χρειαζομαστε και την υπολοιπη την αποθηκευοτμε στην συντηρηση για 5 ημερες η στην καταψηξη για 3 μηνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)