ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΑ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΡΝΩ 2 ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι ελαιολαδο
3/4 ποτηριου ζαχαρη
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κουτ σοδα
1κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1κουτ σουπας κανελα
1κου σουπας γαριφαλα σε σκονη
1ποτηρι χυμος πορτοκαλιου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπαμε στο μιξερ το λαδι και την ζαχαρη για 5 λεπτα.Προσθετουμε τα κανελογαρυφαλα και το ξυσμα.Κοσκινιζουμε το αλευρι και το μπεικιν και δυαλυουμε την σοδα στο χυμο πορτοκαλιου.Προσθετουμε εναλαξ το χυμο με το αλευρι συνεχιζοντας το χτυπημα με τον γατζο ζυμωματος.Μεχρι η ζυμη να ξεκολαει απο τα τοιχωματα του καδου.Χωριζουμε την ζυμη με τα χερια μας σε τρια μεροι.Πλαθουμε το καθε ενα σε φραντζολακι.Χαραζουμε την επιφανεια με κοφτερο μαχαιρι σε λεπτες φετουλες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25 με 30 λεπτα.Βγαζουμε τα φραντζολακια μας απο το φουρνο και τα αφηνουμε να μισοκρυωσουν.Τα κοβουμε σε φετες εκει που τα ειχαμε χαραξει και τα απλωνουμε ξανα στα ταψακια και τα ξανα ψηνουμε μεχρι να ροδισουν και απο μεσα.Αφηνουμε τα παξιμαδια να κρυωσουν καλα και τα αποθηκευουμε σε μεταλικα κουτια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)