ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2κιλα φτερουγες κοτοπουλου,5 λιτρα νερο ,2 καροτα χοντροκομμενα,4 κρεμμυδια,2κλωναρια σελερι,2σκελιδες σκορδου,10 κλωναρια θυμαρι,10 κλωναρια μαιντανος,λιγους κοκκους μαυρο πιπερι

ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ
Παιρνουμε μια κτσαρολα και ξεπλενουμε καλα τα κοκκαλα με αφθονο νερο.Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα και σκεπαζουμε με νερο στην σωστη αναλογια.Φερνουμε το περιεχομενο σε σημειο βρασμου προσεχοντας να μην κοχλασει και χαμηλωνουμε την φωτια αρκετα.Ξαφριζουμε την επιφανεια  με μια τρυπητη κουταλα .Μια ωρα πριν το τελος του βρασμου προσθετουμε τα αρωματικα και τα λαχανικα μας(ισχυει για ζωμους κρεατων που βραζουν πανω απο τρεις ωρες)ενας ζωμος βοδινου χρειαζεται πανω απο 8 ωρες βρασμου για να αναπτυξει σωστη γευση.Στην συγκεκριμενη περιπτωση του κοτοπουλου 3 ωρες ειναι αρκετα.Σουρωνουμε προσεκτικα και κρυωνουμε γρηγορα.Αποθηκευουμε στην συντηρηση για 3 μερες η στην καταψυξη για 3 μηνες!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)