ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 πακετο φυλλο κρουστας
150 γρ ζαχαρη
100γρ βουτυρο λιωμενο
ροδελες λεμονιου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ
2 λεμονια
3 αυγα
200γρ ζαχαρη
25γρ βουτυρο
300mlκρεμα γαλακτος
6γρ ζελατινη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παιρνουμε το ξυσμα και τον χυμο απο τα 2 λεμονια.Μουσκευουμε τα φυλλα ζελατινης σε κρυο νερο και μολις μαλακωσουν τα στραγγιζουμε με τα χερια και τα κραταμε στην ακρη.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε τον χυμο και το ξυσμα απο τα λεμονια,τα αυγα και την ζαχαρη και το βουτυρο,τα ζεσταινουμε ανακατευοντας συνεχως χωρις να βρασει το μειγμα.Απομακρυνουμε την κατσαρολα απο την φωτια και προσθετουμε την ζελατινηκαι ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Ριχνουμε το μειγμα σε ενα μπολ και το αφηνουμε να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.Χτυπαμε στο μιξερ την κρεμα γαλακτος μεχρι να σφιξει σε σαντιγυ.Ενωνουμε τα δυο μειγματα.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.Κοβουμε τα φυλλα με κουπ πατ σε οτι σχημα θελουμε και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολα.Αλειφουμε με το βουτυρο μεχρι να τα καλυψουμε και τα πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρξ και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 8 λεπτα.Τοποθετουμε διαδοχικα φυλλο κρεμα φυλλο κρεμα περιπου 4 στρωσεις.Γαρνιρουμε με ροδελες λεμονιου και με αχνη ζαχαρη πασπαλιζμενη.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)