ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
2ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΑΤΙ
200ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
8ΑΥΓΑ
1ΜΙΣΗ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ







Ανακατευουμε το γαλα με το αλατι και το σιμιγδαλι σε μια λεκανιτσα.Αφηνουμε το μειγμα να σταθει για 1 ωρα.Ριχνουμε τα αυγα ενα ενα και το αλευρι οσο σηκωνει.και ζυμωνει μεχρι να γινει μια ζυμη λεια και μαλακια.Την αφηνουμε να σταθει αλλη μια ωρα.Περνουμε την ζυμη σε μικρες μπαλες και την ανοιγουμε με τον πλαστη σε λεπτα φυλλα.Τα απλωνουμε σε τραπεζομαντιλα στο κρεβατι και τα αφηνουμε να τραβηξουν για μερικα λεπτα.Στην συνεχεια κοβουμε τα φυλλα σε μακροστενες λωριδες και στην συνεχεια σε μικρα τετραγωνακια.Απλωνουμε τις χυλοπιτες μας σε βαμβακερα τραπεζομαντηλα και τα αφηνουμε να στεγνωσουν σε μερος που αεριζεται για 5 μερες.Τα βαζουμε σε τουρβα η σε  μαξυλαροθηκες και τα διατηρουμε σε δροσερο μερος στο ψυγειο.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ!!!!!









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)