ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ φραουλες
450 γρ ζαχαρη
3 αστεροειδεις γλυκανισοι(τους βρισκουμε ακομα και στην λαικη εκει που πουλανε ελιες)
1ξυλακι κανελας
φλουδες απο πορτοκαλι η λεμονι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε στο μλεντερ και πολτοποιουμε τις φραουλες αφου τις εχουμε πλυνει και καθαρισει φυσικα
.Προσθετουμε την ζαχαρη οχι ολοι μαζι σταδιακα.Βαζουμε τον πολτο σε ενα μπολ και προσθετουμε την κανελα και το γλυκανισο.Αφηνουμε σκεπαζμενο το μειγμα μας για ενα βραδυ στο ψυγειο.Την επομενη σουρωνουμε το μειγμα μας και μεταφερουμε τον σουρωμενο πολτο σε μια κατσαρολα η οποια να ειναι σε χαμηλη φωτια.Οταν αρχισει να κοχλασει μετραμε 3 λεπτακια και αποσυρουμε απο την φωτια.Γεμιζουμε αποστειρωμενα μπουκαλια και διατηρουμε για ενα μηνα στο ψυγειο.Αυτο το σιροπι οχι μονο μπορουμε να το βαλουμε πανω απο τουρτες παστες παγωτα,μπορουμε να το πιουμε αραιωμενο με νερο η σοδα με αναλογιες 1 προς 5 αλλιως πανω απο κεικ η το τσιζκεικ μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)