TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΥΛΙΚΑ
3 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μαγια
1 κεσεδακι γιαουρτι η γαλα
1κγ αλατι
1 κγ ζαχαρη
3 αυγα
1 αυγο για αλειμμα
150 γρ βουτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1/2 κιλο φετα τριμμενη
3 αυγα
λιγο ελαιολαδο
λιγο φρεσκο τριμμενο πιπερι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βαζουμε στο μιξερ τα 2 αυγα ,την μαγια,το γιαουρτι,την ζαχαρη και το βουτυρο.Αμεσως μετα προσθετουμε το κοσκινιζμενο αλευρι σιγα σιγα.Οταν η ζυμη μας ειναι ευπλαστη την κανουμε μια μπαλα και την βαζουμε σε ενα ζεστο μερος μεχρι να μας διπλασιαστει σε ογκο.Στην συνεχεια την ζυμωνουμε ελαφρα και την κανουμε 2 μπαλες,στην συνεχεια ανουγουμε με ενα μπλαστη σε 2 μακροστενα φυλλα.Σε ενα μπολ αδειαζουμε την φετα ,το πιπερι και το ελαιολαδο και ανακατευουμε.Σπαμε τα αυγα και τα χτυπαμε και τα αδειαζουμε και αυτα.Παιρνουμε το μειγμα και το αδειαζουμε στα 2 φυλλα μας,τυλιγοντας τα σε ρολο.Επειτα,κοβουμε ομοιμορφα σε κομματια,και τα τοποθετουμε ορθια σε ενα ταψακι.Τελος αλειφουμε τα ψωμακια με αυγο η βουτυρο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για μια ωρα!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!!!!!!


















































 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)