ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πρασινα κολοκυθακια
3 τριμμενα καροτα
2 φρεσκιες ψιλοκομμενες πιπεριες φλωρινης
2 κουπες φρεσκο κρεμμυδι
400 γρ στραγγιστο γιαουρτι
1/2 κουπα γαλα εβαπορε
1/2 ματσακι ψιλοκομμενο ανηθος
8 αυγα
1 κουπα ξινος σπιτικος τραχανας
500γρ τυρι φετα
3/4 της κουπας ελαιολαδο
αλατι,πιπερι
1/2 κουπας τριμμενη φρυγανια 1 κουπα τριμ.κεφαλοτυρι
1πακετο αλευρι φαρινα

ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ
Πλενουμε,καθαριζουμε και περναμε τα κολοκυθακια απο τον τριφτη.Επειτα τα βαζουμε σε τρυπητο σκευος και τα αφηνουμε να στραγγιξουν απο τα πολλα υγρα τους.Παραλληλα,ετοιμαζουμε και τα υπολοιπα υλικα μας,τριβοντας τα καροτα και ψιλοκοβοντας τις πιπεριες,το φρεσκο κρεμμυδακι και τον ανηθο.Αφου στραγγιξουν τα κολοκυθακια,τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα και τα αχνιζουμε μαζι με τα κρεμμυδακια,την πιπερια,τον ανηθο και τα καροτα.Ριχνουμε κατοπιν στην κατσαρολα λιγο απο το ελαιολαδο και τσιγαριζουμε τα υλικα.Τελος,τα αποσυρουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν λιγο.Αλατοπιπερωνουμε τη γεμιση και προσθετουμε το γιαουρτι,το γαλα και το τυρι.Κατοπιν εχει σειρα το υπολοιπο ελαιολαδο ο ξινος τραχανας και τα αυγα ελαφρα χτυπημενα.Στο τελος προσθετουμε την φαρινα και ανακατευουμε με κουταλα ωσπου να ενωθουν ολα τα υλικα.Λαδωνουμε το ταψι και το πασπαλιζουμε με την μιση απο την τριμμενη φρυγανια.Απλωνουμε το μειγμα μας με σπατουλα το μειγμα μας και το πασπαλιζουμε με την υπολοιπη φρυγανια και το κεφαλοτυρι.Ψηνουμε την κολοκυθοπιτα σε προθερμασμενο φουρνο για μια ωρα!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)