ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ βουτυρο
350γρ ζαχαρη αχνη
1 κροκο
150 γρ αυγα
ξθσμα ενος πορτοκαλιου
1 τεμ βανιλια σκονη
3γρ αλατι(ουτε μισο κουταλακι )
400γρ εβαπορε
800γρ αλευρι
15 γρ μπεικιν
100γρ σταφιδες ξανθιες
40γρ ρουμι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ολα τα υλικα πρεπει να εχουν θερμοκρασια περιβαλλοντος.Χτυπαμε στον καδο του μιξερ με το φτερο το βπυτυρο και προσθετουμε την ζαχαρη αχνη,συνεχιζοντας το χτυπημα εως οτου το μειγμα αφρατεψει πολυ.Συνεχιζουμε προσθετοντασς σιγα σιγα τα αυγα,τοξυσμα,την βανιλια,το αλατι και το γαλα.Αποαυρουμε το καδο απο το μιξερ και προσθετουμε απαλα το αλευρι ,το μπεικιν και τις σταφιδες(τις εχουμε βαλει νωριτερα στο ρουμι για 1 ωρα).Γεμιζουμε τα φορμακια μας τα 3/4 της επιφανειας και ψηνουμε για 30 λεπτα.Αφηνουμε να κρυωσουν και ξεφορμαρουμε.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)