ΧΑΛΒΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
100 γρ βουτυρο
100γρ ζαχαρη
200γρ σιμιιγδαλι χοντρο
30 γρ αμυγδαλοψυχα
6αυγα
1 ποτηρι γαλα
2 κουτ σουπας μπεικιν παουντερ
1κουτ σουπας κανελογαρυφαλλο
30γρ κουκουναρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπαμε σε ενα μπολ με το μιξερ το βουτυρο και την ζαχαρη.Οταν ασπρισει το μειγμα ,προσθετουμε τους κροκους των αυγων,εναν εναν,συνεχιζοντας το χτυπημα .Χαμηλωνουμε την ταχυτητα και προσθετουμε το γαλα,την αμυγδαλοψυχα,το σιμιγδαλι,το μπεικιν και το κανελογαρυφαλλο.Στο τελος,προσθετουμε τα ασπραδια,χτυπημενα σε μαρεγγα.Προσθετουμε και τα κουκουναρια,ανακατευουμε απαλα και αδειαζουμε στο ταψι μας,που εχουμε καλυψει με λαδοκολλα.Ψηνουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 45 με 50 λεπτα.Οσο ψηνεται ο χαλβας ετοιμαζουμε το σιροπι μας και μολις ψηθει ,τον χαραζουμε και περιχυνουμε με το σιροπι και ξαναβαζουμε στον φουρνο για αλλα 10 λεπτα.Τον κοβουμε και μπηγουμε σε καθε κομματι ενα ασπρισμενο αμυγδαλο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κουπες ζαχαρη
1κουπα νερο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)