ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ!!!!!!ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!




ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 αυγα
1 κουπα αλευρι που φουσκωνει μονο του
1 κουπα ζαχαρη
2 κουτ σουπας κακαο σκονη


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
6 ποτήρια γάλα φρέσκο (περίπου 1 1/2 λίτρο)
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ και αλεύρι, σε αναλογία 3-3, 4-2 , 5-1 κλπ. ή αντίστροφα ή μόνο κορν φλάουρ
8 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1/8 κ.γ. αλάτι (μια πρέζα)
6 κρόκους αυγών (εγώ χρησιμοποιώ 2 – 3)
1 κουτ γλυκου βουτυρο
200 γρ κουβερτουρα σε κομματακια
200γρ ξηρους καρπους της αρεσκειας μας
1 σφηνακι σιροπι
1 σφηνακι ρουμι


ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
100 γρ αμυγδαλα χοτροκομμενα
100γρ καρυδια
2κοτ σουπας ζαχαρη
50γρ βουτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
250 κουβερτουρα μαυρη
100γρ κουβερτουρα λευκη
50 γρ βουτυρο
1κρεμα γαλακτος
1σφηνακι ρουμι μαυρο












 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)