ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ
100γρ ζαχαρη αχνη
250 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κροκοι αυγων
1 αυγο
200γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
30γρ μπεικιν παουντερ
100γρ αμυγδαλα αλεσμενα
1 βανιλια
μαρμελαδα με γευδη της αρεσκειας μας(εγω εβαλα και φραουλα και βερυκοκο)




ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ριχνουμε ολα τα υλικα στο καδο του μιξερ και ανακατευουμε καλα μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.Αφηνουμε την ζυμη τυλιγμενη σε μια μεβρανη στο ψυγειο για 30 λεπτα.Περνουμε ενα τσερκι διαμετρο 20  με 22 εκατοστα.Το τυλιγουμε απο κατω με αλουμινοχαρτο.Στρωνουμε την ζυμη κατω στον πατοο του κρατωντας λιγη για να κανουμε τις λωριδες.Απλωνουμε την μαρμελαδα και απο πανω κανουμε λωριδες απο την ζυμη.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 50 λεπτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)