ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΙΔΙΑ Η ΖΥΜΗ

ΥΛΙΚΑ
2 αυγα
1ποτηρι γαλα εβαπορε τσαγιου
1 1/2 πακετο αλευρι που φουσκωνει μονο του
175 γρ βουτυρο
1κουπα ζαχαρη αχνη
κερασακια απο γλυκο του κουταλιου
1κουτ κοφτο του γλυκου αλατι
1βανιλια
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
2κουτ σουπας κακαο
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ  ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
ξυσμα λεμονιου
ξυσμα πορτοκαλιου
και ξυσμα τζιντζερ φρεσκου

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
μαρμελαδα της αρεσκειας σας
μερεντα
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ
2κουτ σουπας ινδοκαρυδο



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ





Βαζουμε το βουτυρο με την ζαχαρη στο μιξερ μεχρι να ασπρισουν.Στην συνεχεια προσθετουμε ενα ενα τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.Φτιαχνουμε μια ευπλαστη ζυμη.Χωριζουμε την ζυμη μας σε 5 μπαλιτσες ισες.Στην πρωτη βαζουμε το κακαο πλαθουμε μεχρι να γινει μια καφε ωραια ζυμη.Στην δευτερη τα υλικα για τα εσπεριδαειδη και πλαθουμε παλι.Στην τριτη το ινδοκαρυδο.Την τεταρτη και την πεμπτη την αφηνουμε ως εχει.Ανοιγουμε καθε μπαλιτσα σε φυλλο με την βοηθεια ενος πλαστη.Με τα ειδικα κουπατ κανουμε τα σχεδια που επιθυμουμε και ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.Για να κανουμε τα κουλουρακια ζεβρα ανοιγουμε ενα φυλλο ασπρο και ενα φυλλο κακαο.Βαζουμε το ενα φυλλο πανω απο το αλλο και τυλιγουμε σε ρολο και κοβουμε το πολο και ψηνουμε παλι τα κουλουρακια μας.Για να φτιαξουμε τα γεμιστα βαζουμε στο ενα κουλουρακι μερεντα η μερμελαδα και κλεινουμε με το ιδιο σχημα κουλουρακι.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)