ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΗ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ
5 φυλλα κρουστας
1κουπα καρυδια χοτροκομμενα
1κουπα φυστικια αιγινης
4κουτ σουπ σουσαμι
1κουτ γλυκ κανελα
1κουτ γλυκ γαρυφαλλο
βουτυρο λιωμενο για το αλλειμα τον φυλλων
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ
2ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολακι ανακατευουμε, τα καρυδια,τα φυστικια ,το σουσαμι,την κανελα και το γαρυφαλλο.Βουτυρωνουμε ενα ενα φυλλο στο ενα φυλλο πασπαλιζουμε μειγμα απο και κλεινουμε σε ροδελες,ακολουθουμε την ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλα.Τοποθετουμε τα ρολακια μας σε βουτυρωμενη λαμαρινα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.Στο μεταξυ φτιαχνουμε το σιροπι.Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και μολις παρουν μια βρασει σβηνουμε και αποσυρουμε απο την φωτια.Βγαζουμε τα σαραγλι απο το φουρνο και αφηνουμε να κρυωσουν.Στην συνεχεια τα σιροπιαζουμε και πασπαλιζουμε με λιγο καρυδια η φυστικια τριμμενα!!!!!καλη επιτυχια!!!!!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)