ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

ΥΛΙΚΑ
1/3 φλ τσα σποροι παπαρουνας
1/4 φλ τσα γαλα
185 γρ βουτυρο σε κομματακια σε θερμοκρασια δωματιου
1κουταλια της σουπας ξυσμα πορτοκαλιου
1φλ τσαγιου αχνη ζαχαρη
3 αυγα
1 1/2 φλ τσα φαρινα
1/2φλ αλευρι για ολες της χρησεις
1/2ξερα φρουτα η αμυγδαλοψυχα
1/2 φλ τσαγιου χυμος απο πορτοκαλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλ αχνη
2/3φλ χυμος πορτοκαλιου
1/3 φλ νερο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βουτυρωνουμε μια φορμα οτι θελουμε με διαμετρο 23 εκ.Ανακατευουμε τους σπορους παπαρουνα και το αφηνουμε να σταθουν για 30 λεπτα.Προθερμαινουμε τον φουρνο μας.Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη σε ενα μπολ με το μιξερ.Μολις ασπρισει και αφρατεψει το μειγμα ριχνουμε ενα ενα τα αυγα.Προσθετουμε το ξυσμα,το χυμο,τα αποξηραμενα φρουτα,το γαλα με τον σπορο και στην συνεχεια τα αλευρια,ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν τα υλικα.Αδειαζουμε στην φορμα και ψηνουμε για 1 ωρα στους 180 βαθμους.Στην συνεχεια εμεις φτιαχνουμε το σιροπι,αδειαζουμε το νερο και την ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι,σε χαμηλη φωτια ανακατευουμε μεχρι να λιωσει καλα η ζαχαρη,ριχνουμε και τον χυμο πορτοκαλιου και βραζουμε για 2 λεπτα οχι παραπανω.Βγαζουμε το κεικ απο το φουρνο και το αφηνουμε να κρυωσει για 5 λεπτα.Περιχυνουμε με το σιροπι και το σερβιρουμε!!!!!!καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)