ΠΕΡΕΣΚΙΑ(ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ) ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 μεγαλες πατατες
2κρεμμυδια
αλατι και πιπερι
ελαιολαδο λιγο για το τσιγαρισμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
αλατι
2 φακελακια ξερη μαγια
250 γρ νερο χλιαρο(να αντεχει το δαχτυλο μας μετρωντας μεχρι το 10)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ενα μπολ αδειαζουμε το χλιαρο νερο,ριχνουμε την μαγια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.Ριχνουμε το αλατι και στην συνεχεια σιγα σιγα το αλευρι,ανακατευουμε.Θελουμε να πετυχουμε μια μαλακια πολυ ζυμη να κολλαει στα χερια.Αφηνουμε να ξεκουραστει για 40 λεπτα.Βαζουμε τις πατατεσ σε μια κατσερολα να βρασουν καλα.Κοβουμε τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα.Σε ενα τηγανακι με λιγο ελαιολαδο τσιγαριζουμε μεχρι να μαλακωσουν καλα τα κρεμμυδια μας.Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και με την βοηθεια ενος πιρουνιου τις λιωνουμε.Τις προσθετουμε και αυτες στο τηγανι να ανακατευτουν και να τσιγαριστουν λιγακι με τα κρεμμυδια,αλατοπιπερωνουμε και αποσυρουμε.Βαζουμε ενα τηγανι με μπολικο λαδι να καψει.Παιρνουμε ενα κουταλι και παιρνουμε καθε φορα μια κουταλια απο το ζυμαρακι μας και το βαζουμε σε μια επιφανεια αλευρωμενη για να μην κολλαει.Ανοιγουμε πιτακια με τα χερια μας και βαζουμε μια κουταλια απο το μειγμα πατατας,κλεινουμε καλα και τα τηγανιζουμε μεχρι να παρουν το επιθυμητο χρωμα!!!!!!!!!!!καλη επιτυχια ειναι πετανοστιμα.Μπορουμε αν θελουμε να τα γεμισουμε με φετα η να τηγανιζουμε σκετες πιτουλες και να τις περυχισουμε με μελι,μαρμελαδα η οτι αλλο θελουμε!!!!!!!







 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)