KAΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
7  αυγα χωρισμενα κροκους ασπραδια
2κουπες ζαχαρη
300γρ σιμιγδαλι χοντρο
2 βανιλιες
1κουτ γλ κανελα
1κουτ γλ γαρυφαλλο
1κουτ γλ κακαο σε σκονη
1 κουπα καρυδια χοτροκομμενα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κουπες νερο
3κουπες ζαχαρη
1 κουτ σουπας γλυκοζη η σταγονες απο ενα λεμονι
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπαμε τους κροκους,προσθετουμε το σιμιγδαλι,τις βανιλιες,το γαρυφαλλο,την κανελα,το κακαο και τα καρυδια ανακατευουμε και χτυπαμε τα ασπραδια με την ζαχαρη σε ενα αλλο μπολ και στην συνεχεια ενσωματωνουμε τα δυο υλικα μαζι.Βουτυρωνουμ ενα ταψακι και αδειαζουμε το μειγμα μεσα.Ψηνουμε στους 175 βαθμους για 40 λεπτα.Βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.Φτιαχνουμε το σιροπι βαζοντας,ολα τα υλικα να βρασουν για 3 λεπτα.Κοβουμε το γλυκο μας κρυο και σιροπιαζουμε με το ζεστο σιροπι κουταλια κουταλια!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

TUTMANIK (ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΜΠΑΤΣΙΝΑ (ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ)